Boksen en Boxercise

Boksen moet veilig in een veilige omgeving.

Wat is Boksen precies?

Boksen is een competitieve sport, waarbij getraind wordt op het aanleren van een correcte pose of bewegingspatroon met als doel een beweging zo optimaal, snel, mooi of efficiĆ«nt uit te voeren. 

‘The Noble Art of Selfdefence’

In de Bokswereld worden vele technische begrippen door elkaar gehaald, terwijl er vaak hetzelfde wordt bedoeld. Daarom is het noodzakelijk om allemaal dezelfde taal te spreken. Helaas gebeurt dat niet overal. Zo kennen we de voorhand en stoothand, een directe en een hoek, opstoten, weren en blokken, slippen en duiken. 

Verder hebben we te maken met de Bokshouding, van waaruit alles gebeurt. Hier letten we de voeten- en de benen-stand, de romp- en armen-stand, de handen- en hoofd-stand. Daarnaast kijken we naar het verplaatsen vanuit de Bokshouding. Van voor naar achter en van links naar rechts, het stoten en de directe. 

BOXERCISE

Boxercise is een train-de-trainer lesmethode, waarbij ervaren bokstrainers opleiding geven aan met name sportleraren en (personal) fitnesstrainers. De lesmethode is ontwikkeld in Engeland door Andy Wake (voormalig olympisch bokscoach), die in de afgelopen jaren al meer dan 30.000 Boxercise Trainers heeft opgeleid.

Boxercise is een oefenconcept gebaseerd op de trainingsmethodes die boksers gebruiken.  De sessies omvatten het stoten op de focus-pads, schaduwboksen, slippen en duiken, maar ook voetenwerk. Het is absoluut een leuke, uitdagende en veilige training die geweldig is om stress te verminderen, toegankelijk voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Het is boksen zonder de tegenstander op het lichaam te raken.