Geef boksen tegen Parkinson een basis

Steeds meer jongere mensen met aandoening

Geef Boksen tegen Parkinson een basis | Geld inzamelen

Introductie: boksen als medicijn

Hallo, ik ben Ron Andriessen, de oprichter van Boksacademie Ridderkerk.

Ik heb jouw hulp nodig om mijn speciale missie te laten slagen: de levens van mensen met Parkinson en andere hersenaandoeningen verbeteren door middel van non-contact boksen (dat is boksen op een veilige manier, zonder lichamelijk contact).

Boksen klinkt misschien niet als een logische keuze voor mensen met Parkinson, maar het blijkt geweldig te zijn. Het helpt bij het verbeteren van dingen zoals balans, coördinatie, mobiliteit, flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen, en dat allemaal zonder lichamelijk contact. Het vermindert de symptomen van de ziekte en kan de fysieke achteruitgang vertragen. Steeds meer mensen melden zich aan, ziekenhuizen en fysiotherapeuten verwijzen naar ons door, en we krijgen zelfs aandacht van de media, waaronder RTL Nieuws.

Waarom is er geld nodig?

In 2017 ben ik bokstrainer geworden in Ridderkerk, aangesloten bij de Nederlandse Boksbond (NBB). Vier jaar later hoorde ik voor het eerst over de opleiding tot Parkinson bokstrainer. Dat raakte me, omdat mijn vader een paar jaar eerder was overleden aan Parkinson. In januari 2022 sloot ik me aan bij Parkinson Boksen in Rotterdam-Noord, zodat ik zelf non-contact bokstrainingen kon gaan geven aan mensen met Parkinson. Een half jaar later opende ik met mijn nieuwe team de deuren van Boksacademie Ridderkerk, waar we ons alleen maar richten op bokstrainingen voor mensen met Parkinson en andere hersenaandoeningen. Op dit moment zijn vier gemotiveerde groepen actief en daarmee zitten we vol. Maar we willen groeien. Nog meer mensen helpen!

Onze uitdaging

We staan voor een nieuwe uitdaging. Het aantal mensen met Parkinson, dementie en MS groeit snel in onze regio: er zijn al meer dan 6.000 mensen met zo’n aandoening. Het is opvallend dat ook steeds meer jonge mensen onze hulp nodig hebben. Daarom zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw type sportcentrum, speciaal voor kwetsbare doelgroepen. Sport en zorg komen daar samen. Bekende professoren als Bas Bloem en Erik Scherder staan achter onze plannen. Op dit moment werken we aan het vinden van een geschikte locatie in de buurt van Ridderkerk of Rotterdam-Zuid. De plannen en ideeën liggen klaar, maar we hebben financiële steun nodig.

Onze noodzaak

Het gaat goed met Boksacademie Ridderkerk, maar mijn persoonlijke situatie is minder rooskleurig. Vanwege onverwachte omstandigheden heb ik dringend een nieuwe plek nodig om te wonen en te werken, met kantoor voor de Boksacademie. Het huren van een woning is bijna onmogelijk vanwege lange wachtlijsten. Via een kennis heb ik de mogelijkheid om een huis te kopen, maar daarvoor ontbreekt het me aan voldoende middelen. Daarom vraag ik mijn omgeving – en jou – om hulp.

Hoe kun jij helpen?

Elke donatie, groot of klein, is welkom. Ook sponsoring (100% aftrekbaar) voor ondernemers. Jouw steun betekent niet alleen veel voor mij, maar ook voor onze sporters en de groei van Boksacademie Ridderkerk. Samen kunnen we een verschil maken.

Volg ons op Instagram (@boksacademie_ridderkerk) voor wekelijkse updates en verhalen van onze sporters, zodat je kunt zien welke impact jouw bijdrage heeft op hun levens.

Dank je wel voor jouw steun en betrokkenheid. Samen kunnen we de strijd tegen Parkinson winnen en meer mensen helpen hun leven vol energie en kracht te leven.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5403983/waarom-boksen-een-ideale-sport-om-parkinson-mee-af-te-remmen

Zie ook Instagram en Facebook.